Medische pedicure

Medisch pedicure

Binnen onze podotherapiepraktijk neemt de medisch pedicure een belangrijke rol in bij de reguliere en terugkerende zorg voor de voeten van onze cliënten.

Onze medisch pedicure verzorgt de voeten van mensen met uiteenlopende voetproblemen en neemt kleine klachten weg om grotere klachten te voorkomen. Hierdoor is een medisch pedicure bevoegd om naast de diabetische- en reumatische voet, ook andere soorten risicovoeten te behandelen. Dit zijn bijvoorbeeld risicovoeten die ontstaan zijn door hart- en vaatziekten, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing.

Tijdens de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en eventuele likdoorns.

Aan een behandeling gaat eerst een voetonderzoek vooraf waarbij de pedicure signaleert en adviseert over schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

Verder past onze medisch pedicure specialistische technieken toe. Zoals nageltechnieken, waaronder het aanbrengen van een nagelbeugel, het doen van nagelreparaties en zetten van nagelprotheses. Ook weten zij alles over druk verdelende technieken, zoals viltontlasting en het maken van teenorthesen.

Indien nodig verwijzen zij de cliënt door naar een gespecialiseerde collega ,bijvoorbeeld een podotherapeut of naar de huisarts.

Voetverzorging is geen overbodige luxe. Ook als u geen klachten heeft bent u bij ons aan het juiste adres voor voetverzorging op maat.

Maak een afspraak voor een voetonderzoek